luni, 23 septembrie 2024

Prezentarea proiectului „Tradiție în lut - În siajul artiștilor ceramiști” și a catalogului „Revendicând Pământul”

 

Prezentarea proiectului „Tradiție în lut - În siajul artiștilor ceramiști” și a catalogului „Revendicând Pământul” la Arad și Deva, 26-27 septembrie.


Muzeul Național de Istorie a României și partenerii săi anunță organizarea unor evenimente de prezentare a proiectului „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști” și a catalogului „Revendicând Pământul”, la Arad și Deva. Evenimentele vor avea loc joi, 26 septembrie 2024, începând cu orele 14:00, la sediul Consiliului Județean Arad, Sala Marii Uniri, Bulevardul Revoluţiei nr. 81, respectiv vineri, 27 septembrie 2024, începând cu orele 11:00, în Sala Șemineu, Palatul Magna Curia, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Bulevardul. 1 Decembrie, nr. 39.
Activitățile se adresează tuturor persoanelor interesate de artă, tradiție și meșteșuguri, indiferent de vârstă și vor cuprinde:
- O scurtă incursiune în arta ceramicii românești susținută de Sergiu-Sorin Popescu, restaurator în cadrul Muzeului Național de Istorie a României;
- Prezentarea proiectului cultural „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2024, aria Patrimoniu Cultural Material, cu suma de 127.382,80 lei;
- Prezentarea catalogului „Revendicând Pământul”, Editura MNIR, 2024.
Parteneriꓽ Consiliul Județean Arad, Complexul Muzeal Arad, Asociația Arad - Trecut, Prezent și Viitor, Consiliul Județean Hunedoara și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva.


Intrarea este liberă!

 

Sursa informațiilor Muzeul Național de Istorie a României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu