marți, 24 septembrie 2024

Piese provenind dintr-un lot de 906 artefacte ce au făcut obiectul unei activități de trafic ilegal de patrimoniu, recuperate de autoritățile statului român.

 






Piese provenind dintr-un lot de 906 artefacte ce au făcut obiectul unei activități de trafic ilegal de patrimoniu, recuperate de autoritățile statului român. Tot lotul este constituit din artefacte care fac parte din diverse ansambluri arheologice, protejate prin legislația internațională și extrem de vulnerabile la traficul ilicit de obiecte de patrimoniu.
Din punct de vedere științific, lotul analizat este unul extrem de valoros, cu potențial de a aduce importante lămuriri la istoria și civilizația sud-estului Europei. Artefactele necesită studiu suplimentar, analize interdisciplinare în laboratoare de specialitate și publicarea științifică pentru restituirea informațiilor valoroase pentru istoria umanității, informații profund viciate prin braconajul arheologic ce a dus la extragerea lor din contextul original.
Text: Expert dr. Mihaela Simion


Aceste piese deosebite pot fi admirate în expoziția temporară "DAR - Donații, achiziții, recuperări, descoperiri arheologice”, deschisă pentru vizitatori.


#MNIR #MV

 

Sursa informațiilor Muzeul Virtual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu