miercuri, 11 septembrie 2024

𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝘂𝗹 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗰𝗲𝗿𝗮𝗺𝗶𝗰𝗶𝗶

 


Invitație la vernisajul expoziției „𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝘂𝗹 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘂𝗿𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗰𝗲𝗿𝗮𝗺𝗶𝗰𝗶𝗶”


În debutul toamnei, Muzeul Municipiului București vă invită să descoperiți o nouă expoziție tematică dedicată universului restaurării ceramice și să participați la vernisajul care va avea loc la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), în ziua de vineri, 20 septembrie 2024, la ora 17.00.
Accesul la vernisaj este gratuit.
Expoziția „Universul restaurării ceramicii” dorește să aducă în atenția publicului partea nevăzută a exponatelor din ceramică ce sunt etalate în vitrinele expozițiilor. Obiectele din material ceramic create de meșterii olari nu sunt simple recipiente utile, funcționale, ci piese distincte, ce prin formă, decor și textură, intră într-un dialog spiritual cu privitorul și sunt capabile, în prezent, ca și în trecut, să stârnească reacții de plăcere, încântare și atașament. Trecerea timpului își lasă amprenta asupra aspectului și integrității acestora. Aici intervine restauratorul, care prin cercetare și procedee științifice de restaurare aduce înfățișarea obiectelor la forma inițială pentru a fi expuse în fața publicului.
„Expoziția 𝑈𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑟𝑒𝑠𝑡𝑎𝑢𝑟𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑐𝑒𝑟𝑎𝑚𝑖𝑐𝑖𝑖 încearcă să dezvăluie povestea nevăzută din spatele obiectelor de ceramică, peste care timpul necruțător și-a lăsat amprenta. Aceste obiecte au fost martori ai evoluției oamenilor care de-a lungul istoriei și-au arătat ingeniozitatea și setea de cunoaștere.
Dialogul dintre restaurator și obiectele cu care intră în contact are ca scop acumularea de cunoștințe și experiență, stimularea gândirii, căutarea și găsirea de soluții. Intelectul, sensibilitatea artistică, creativitatea și cunoașterea se află în continuă evoluție, ceramica fiind în același timp artă, istorie, filosofie, tehnică și știință.
Restaurarea ceramicii are menirea de a păstra cât mai mult timp mărturii palpabile pentru generațiile viitoare. Vă invităm să descoperiți vastul patrimoniu al Muzeului Municipiului București, ce așteaptă să vă poarte pe urmele istoriei văzute de meșterii creatori de ceramică” - Mihaela Ciobanu, expert restaurator, curator al expoziției.


Mai multe detalii despre acest nou proiect muzeal
https://fb.me/e/4QqKA1qRU

 

Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu