marți, 24 septembrie 2024

Vița de vie în România

 

În perioada septembrie - noiembrie vă invităm la sediul Științelor Naturii, Aleea Parcului, nr. 15, Brăila, pentru a vizita fotoexpoziția documentară „Vița de vie în România”.


Fotoexpoziția își propune să aducă un plus de cunoaștere publicului larg despre cultivarea viței de vie și vinificarea pe teritoriul românesc, ținând cont de perioada specifică de valorificare și anume sezonul autumnal.
România are o diversitate de soiuri de struguri și regiuni viticole. Fotoexpoziția ilustrează această diversitate, prezentând nu doar soiurile de viță de vie, dar și peisajele spectaculoase specifice fiecărei regiuni. Într-o lume din ce în ce mai preocupată de mediu, o expoziție dedicată viței de vie ar putea evidenția modul în care viticultura modernă se integrează cu protecția mediului înconjurător. Viticultura este un motor important pentru turismul românesc. O astfel de expoziție ar putea promova turismul viticol și ar putea încuraja vizitarea podgoriilor și cramelor din țară, fiind o altă modalitate de a petrece timp de calitate în natură.
Realizând o astfel de expoziție, se poate crea un cadru propice nu doar pentru aprecierea soiurilor de viță de vie și vinurilor autohtone, dar și pentru celebrarea tradițiilor și naturii impresionante a României.


Echipă: Georgiana Papurică (muzeograf) și Elena Buzea (referent) - Șiințele Naturii, Serviciul Evidența și Protejarea Patrimoniului.

 

Sursa informațiilor Muzeul Brăilei "Carol I".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu