luni, 5 septembrie 2022

Vernisajul expoziției Arheologia Peșterii - Cercetări în endocarstul Munților Bihor, Pădurea Craiului și Plopiș

 

𝐀𝐫𝐡𝐞𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐚 𝐏𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐫𝐢𝐢 - 𝐂𝐞𝐫𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐫𝐢 𝐢̂𝐧 𝐞𝐧𝐝𝐨𝐜𝐚𝐫𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐌𝐮𝐧𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐁𝐢𝐡𝐨𝐫, 𝐏𝐚̆𝐝𝐮𝐫𝐞𝐚 𝐂𝐫𝐚𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐢 𝐏𝐥𝐨𝐩𝐢𝐬̦
Sâmbătă, 10 septembrie 2022, de la ora 12.00
Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Romane nr. 1/A), în sala de Expoziții temporare a Secției de Etnografie.
Cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului 2022, ediția a XXVIII – a în România, vă invităm să ne onorați cu prezența la vernisajul expoziției Arheologia Peșterii - Cercetări în endocarstul Munților Bihor, Pădurea Craiului și Plopiș care va avea loc sâmbătă, 10 septembrie 2022, de la ora 12.00, la Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Romane nr. 1/A), în sala de Expoziții temporare a Secției de Etnografie.
Expoziția prezintă rezultate ale cercetărilor arheologice interdisciplinare din peșterile: Coliboaia, Ciur Izbuc, Igrița, Meziad, Izbucu Topliței, Subpiatră, Șuticoasa, Vacii, Unguru Mare și Mișid, realizate în cadrul diferitelor proiecte derulate în parteneriat cu instituții din țară și din străinătate.
Vor fi expuse artefacte arheologice, materiale foto-documentare și prezentate noi aplicații ale scannerului 3D în subteran, văzute ca metode de evidență a patrimoniului peșterii și ca metode de cercetare non invazive.
Vor lua cuvântul: dr. Gabriel Moisa, Managerul Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, dr. Adriana Ruge, Directorul Executiv al Direcției Județene pentru Cultură Bihor și dr. Călin Ghemiș, curatorul expoziției.
Vă așteptăm cu drag!

 

Sursa informațiilor Muzeul Ţării Crişurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu