sâmbătă, 30 martie 2024

Săptămâna viitoare sunteți invitați la două întâlniri care se vor desfășura sub genericul Idei în Agora la Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei 151).

 


Săptămâna viitoare sunteți invitați la două întâlniri care se vor desfășura sub genericul Idei în Agora la Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei 151).
𝗠𝗮𝗿𝘁̦𝗶, 𝟮 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟴.𝟬𝟬, tema va fi „Modernitatea românească. O istorie intelectuală”. În dialog cu Sorin Antohi se va afla Gelu Sabău, cel care a dat între altele o masivă sinteză, „De la romantism la național-comunism. Încercare asupra modernității românești” (2021), remarcabilă prin faptul (rar la noi) că discută împreună și în lumina discuțiilor internaționale mai recente, cele două curente gemene: modernismul și antimodernismul
https://fb.me/e/8RIn87ofl
𝗩𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶, 𝟱 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟴.𝟬𝟬, tema va fi „7 octombrie 2023”. În dialog cu Sorin Antohi se va afla Jean-Jacques Askenasy, profesor de Neurologie al Facultății de Medicină Sackler și al Facultății de Drept de la Universitatea din Tel Aviv. De la această dată fatidică va porni dialogul cu Jean-Jacques Askenasy, care revine la Idei în Agora după edițiile XXX: „De la partidul-stat la statul de drept: tranziția ca moștenire”, cînd a fost însoțit de Gabriel Andreescu (18.10.2018), și LXIII: „Natura sau societatea? Perspectiva neurocriminologiei” (18.10.2022)
https://fb.me/e/3lpPaCrOo
Intrarea este liberă la ambele evenimente.

 

Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu