miercuri, 20 martie 2024

Expoziția temporară și itinerantă ″Sidef și Perle″

 









Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova vă invită să vizitați expoziția temporară și itinerantă ″Sidef și Perle″ deschisă la Muzeul Rezervației Bucegi din Sinaia începând cu 18 martie 2024. Expoziția dedicată ZILEI INTERNAȚIONALE A APEI - 22 martie, aduce în fața vizitatorilor Sideful și Perlele aceste minunății produse de locuitorii din adâncul apelor - inofensivele moluște.
Asemănate cu diamantele oceanului, cu lacrimile sirenei, perla poate fi considerată lacrima bivalvei sau a gasteropodului care o produce. Expoziția ne prezintă informații stiințifice despre speciile perlifere, specii de moluște (bivalve și gasteropode) producătoare de perle din colecția de nevertebrate a muzeului dar și bijuterii cu sidef și perle.
Dincolo de istoria lor, de poveștile cunoscute sau mai puțin cunoscute despre sidef și perle aceste bijuterii ale adâncurilor rămân fascinante prin puritatea, frumusețea lor, adevărate ″lacrimi ale sirenelor″, simbol al regalității, al eleganței considerate aducătoare de noroc și fericire.

 

Sursa informațiilor Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu