marți, 13 iunie 2023

Conservând patrimoniul celorlalți

 

O expoziție unicat se deschide mâine, 14 iunie, orele 18.00 la Muzeul Civilizației Urbane!


Vă invităm la expoziția intitulată: „Conservând patrimoniul celorlalți” dedicată prezentării unor obiecte de colecție conservate printr-o tehnică inovatoare, non-invazivă.
În acest an Muzeul de Etnografie Brașov în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Național Bran, Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România, Muzeul Primei Școli Românești și Asociația ERMIS Brașov a implementat un proiect de schimb de bune practici între specialiștii din muzee și deținătorii de patrimoniu din mediu public și privat.
Expoziția prezintă publicului costume tradiționale, piese de mobilier, carte veche, vederi, hărți și documente din colecții private și ale parteneror din proiect, tratate curativ în mediu anoxic.
Expoziția este deschisă în lunile iunie-iulie 2023 la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr. 15 și face parte din calendarul de evenimente a proiectului „Pro patrimonio. Conservând și salvând patrimoniul celorlalți”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).


#AFCN #MuzeuldeEtnografieBrasov #MuzeulNationaldeIstorieaTransilvaniei #PrimaScoalaRomaneasca #AsociatiaCulturalaErmisBrasov #AsociatiaConservatorilorsiRestauratorilordinRomania #conservare

 

Sursa informațiilor Muzeul de Etnografie Brașov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu