marți, 20 iunie 2023

Sesiunea anuală de comunicări științifice 22-23 iunie 2023

 

Sesiunea anuală de comunicări științifice organizată de Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, manifestare culturală cu o lungă tradiție, revine în atenția publicului cu o nouă ediție. Ca de fiecare dată, evenimentul stârnește din nou interesul comunității științifice din România.
Lucrările se vor desfășura la Deva, în zilele de 22-23 iunie 2023, când vor fi susținute peste 90 de comunicări. Pe parcursul celor două zile, municipiul de la poalele Cetăţii va deveni locul în care vor fi aduse la cunoștința publicului cele mai noi rezultate ale cercetărilor din domeniul arheologiei, istoriei și etnografiei. În același cadru, vor fi prezentate realizări din domeniul restaurării obiectelor de patrimoniu cultural național. Pregătirea tuturor comunicărilor a implicat munca a peste 100 de specialiști, din toate aceste domenii, din județul Hunedoara și din întreaga țară.
Cu acest prilej vor fi dezvăluite detalii semnificative pentru unele dintre artefactele descoperite prin cercetări arheologice. Vor fi expuse rezultatele unor cercetări prin metode moderne de investigaţie, iar participanții vor întrezării și pagini vii din viața de demult.
Momentul reprezintă totodată şi un bun prilej pentru ca specialiştii hunedoreni să prezinte rezultatele cercetărilor proprii şi să se documenteze în legătură cu cele mai recente descoperiri.
Deschiderea oficială va avea loc joi 22 iunie 2023 la ora 9.00, în Sala cu Șemineu a Palatului Magna Curia.
Secția de Marketing și Relații cu Publicul
MCDR Deva

 

Sursa informațiilor Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu