marți, 20 iunie 2023

Fotografia etnografică de familie – mărturie vizuală a civilizației tradiționale

 

La începutul anului 2023, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni a lansat proiectul de cercetare “Fotografia etnografică de familie – mărturie vizuală a civilizației tradiționale”, care vizează teritoriul județului Harghita.
Proiectul urmărește să documenteze o categorie aparte de patrimoniu, reprezentată de fotografiile cu valoare de document etnografic, regăsite în comunitățile românești din județul Harghita. Proiectul își propune să contribuie la repertorierea și conservarea în format digital a unor fotografii din arhive personale, reprezentative pentru portul tradițional, obiceiuri, tradiții și ocupații.
Așadar, lansăm o invitație celor ce doresc să ni se alăture în acest demers. Dacă dețineți fotografii din care putem desprinde date legate de cultura tradițională din județul Harghita, pe care doriți să le valorificați în cadrul proiectului, vă rugăm să contactați echipa de proiect la unul dintre numerele de telefon 0266 317 726; 0743 816 908 sau vă așteptăm la sediul Muzeului Oltului și Mureșului Superior din Miercurea Ciuc (str. Petofi Sandor, nr.23).
Vă mulțumim!

 

Sursa informațiilor MNCR - Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu