luni, 26 iunie 2023

Ziua Porților Deschise (ZPD) pe șantierul arheologic Șelari 4 din Centrul Istoric al Capitalei

 

La finalul acestei săptămâni vă invităm pe șantier, alături de colegii noștri arheologi. Vă așteptăm vineri, 30 iunie, între orele 10.00-13.00, pe strada Șelari!
Muzeul Municipiului București a reluat cercetările arheologice preventive din Centrul Istoric pe un teren unde în prima jumătate a secolului al XIX-lea se afla reședința doctorului Constantin Caracaş.
Reputația doctorului a făcut ca strada să fie cunoscută și sub denumirea de „ulița lui Caracaș”. Clădirea a fost transformată în hotel, purtând numele familiei, redenumit mai târziu Hotel Victoria la 1 decembrie 1878.
La finalul anilor ′30, pe strada Șelari nr. 4, în locul hotelului funcționau o serie de magazine - Galeriile Șelari; articole de menaj Neuman I. & Fiul; galanterie Steiner Moscovici & Co; postăvărie I. Bizamcer & Co; Aero Club - Fabrica cămăși; Florida - magazine umbrele și corsete; Electra Menaj, dar și apartamente de locuit.
Vineri, 30 iunie 2023, Muzeul Municipiului București deschide, între orele 10.00-13.00, porțile șantierului arheologic pentru toți cei pasionați de istoria și patrimoniul bucureștean.
Vizitatorii vor avea ocazia de a vedea ruinele clădirilor din secolele XIX – XX, să admire piesele din porțelan și ceramică descoperite, iar arheologii îi vor întâmpina cu detalii despre vechii locuitori și micile afaceri care și-au lăsat amprentele pe una dintre cele mai cunoscute străzi din Centrul Istoric al Bucureștiului.
Vă așteptăm la adresa Șelari 4, Centrul Istoric, București.
Intrarea este liberă.

 

Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu