sâmbătă, 11 septembrie 2021

La începutul acestei săptămâni arheologii de la Muzeul Judeţean Teleorman au reluat cercetările pe situl de la Alexandria – „Limonagiul“

 

La începutul acestei săptămâni arheologii de la Muzeul Judeţean Teleorman au reluat cercetările pe situl de la Alexandria – „Limonagiul“, amplasat pe terasa înaltă, estică, a râului Vedea. Este a treia campanie de cercetare, primele două fiind derulate în anii 2019 şi 2020. Scopul este acela de a salva un complex arheologic datat în eneolitic, într-o fază timpurie a culturii Gumelniţa (aprox. 4500-4300 î.Hr).
În ceea ce priveşte materialele arheologice recuperate în urma cercetării preventive din anii precedenţi, au fost descoperite numeroase fragmente ceramice, inclusiv vase întregibile în diferite proporţii, unelte de silex, os şi cupru, obiectele de podoabă (mărgele de lut şi piatră), plastică antropomorfă, oase de animale. O parte dintre aceste descoperiri pot fi văzute în cadrul expoziţiei temporare „Cercetări arheologice în Teleorman – decada 2011-2020”, ce va mai rămâne deschisă până la data de 19 septembrie a.c.

 

Sursa informațiilor Muzeul Judeţean Teleorman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu