luni, 3 august 2020

Proiectul expoziţional intitulat „Octombrie - Luna Colecţionarului”, a IX-a ediţie


Proiectul expoziţional intitulat „Octombrie - Luna Colecţionarului” ajunge în acest an la a IX-a ediţie. Va fi o ediție organizată într-un an în care situația pendemică existentă a perturbat întreaga noastră existență. Prin urmare, dacă situația va permite, sperăm ca luna octombrie să redevină cu ajutorul colecționarilor luna în care publicul vizitator al Muzeului Judeţean Teleorman va cunoaşte preocupările acestora prin intermediul exponatelor ce vor fi prezentate.
* * *
Aşa cum arătam încă de prima ediție din anul 2012, ne adresăm colecţionarilor şi colecţiilor de orice fel. Ne adresăm deopotrivă celor care ne-au onorat până acum cu prezenţa la ediţiile anterioare, dar şi celor care vor să-şi facă cunoscută pasiunea într-un cadru propice, prin intermediul unei expoziţii ce va fi realizată la cele mai înalte standarde cerute de un asemenea eveniment de către specialiştii Muzeului Judeţean Teleorman. Ne adresăm, nu în ultimul rând, celor mai tineri colecţionari, elevilor, şi îi încurajăm să participe, alături de „seniori”, la realizarea acestei ediţii a expoziţiei „Colecţii şi Colecţionari”.
* * *
Pentru desfăşurarea în bune condiţii a expoziţiei, vă propunem următorul calendar de derulare a proiectului:
► 1) intenţia de participare, cu completarea unei fişei de înscriere – până la 14 septembrie;
► 2) selecţia exponatelor, în funcţie de ordinea înscrierii la proiect, a relevanţei temei, a colecţiei propuse şi a spaţiului expoziţional disponibil – perioada 15-23 septembrie;
► 3) montarea exponatelor şi realizarea expoziţiei propriu-zise – perioada 24-30 septembrie;
► 4) deschiderea expoziţiei „Colecţii şi Colecţionari”, sala Auditorium – 2 octombrie;
► 5) închiderea expoziţiei – 30 octombrie;
► 6) restituirea exponatelor – 2-4 noiembrie.
* * *
Fişa de înscriere la proiect poate fi descărcată de la următorul link:
https://drive.google.com/file/d/1marXTFazrYvsC3U3aJQ5alIu_k1cJD_7/view?usp=sharing
Totodată, vă reamintim că, în funcție de condițiile epidemice existente și de măsurile dispuse de autorități, intenționăm ca pe data de 10 octombrie a.c., între orele 10.00-14.00, la sediul Muzeului Judeţean Teleorman să organizăm și a VIII-a ediţie a „Târgului Colecţionarilor”.


Sursa informațiilor Muzeul Judeţean Teleorman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu