vineri, 21 august 2020

Deschidem Muzeul Chihlimbarului!

  

După un amplu proces de reabilitare și modernizare, Muzeul Chihlimbarului se prezintă publicului ca o instituție modernă, din secolul XXI, devenind, prin soluțiile muzeotehnice propuse, un muzeu de referință în peisajul cultural românesc.
Alături de piese din chihlimbar și unelte de extracție și prelucrare a ambrei, expoziția cuprinde flori de mină și exponate de paleofaună, din patrimoniul Muzeului Județean Buzău. Totodată, o parte importantă a spațiului expozițional este dedicată “Grotei Nucu-Bozioru”, monument unic al artei preistorice din spațiul țării noastre.
Printre surprizele pregătite publicului se numără vitrina smart, prima de acest fel într-un muzeu românesc, și magazinul de suveniruri, de unde vizitatorii pot achiziționa amintiri din Buzău - obiecte personalizate cu imagini din colecțiile muzeului, dar și ale unor monumente istorice din județ.
Accesul la vernisaj este permis cu respectarea normelor de igienă și distanțare socială, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 

 

Sursa informațiilor Muzeul Județean Buzău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu