joi, 3 octombrie 2024

Prezentarea susținută de dr. 𝗭𝗼𝘇𝗮𝗻 𝗧𝗮𝗿𝗵𝗮𝗻 (Sofia, Bulgaria), cu tema „Confruntarea regilor asirieni cu granițe și hotare geografice”

 

Cel de-al doilea panel al conferinței internaționale „Trecerea barierelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea (17-18 octombrie 2024, sediul #ISACCL) va continua cu prezentarea susținută de dr. 𝗭𝗼𝘇𝗮𝗻 𝗧𝗮𝗿𝗵𝗮𝗻 (Sofia, Bulgaria), cu tema „Confruntarea regilor asirieni cu granițe și hotare geografice”.
Cercetător recunoscut (R2) în cadrul Facultății de Istorie al Universității St. Kliment Ohridski din Sofia, dr Zozan Tarhan a obținut diploma de doctorat în 2022, în domeniul cercetării umaniste, cu teza intitulată „Autoritate și Ideologie în Imperiul Neo-Asirian timpuriu (934–745 î.Hr.)”.
Printre domeniile sale de cercetare se află sursele și studiile cuneiforme, Imperiul Neo-Asirian, ideologia regală asiriană, limbile și culturile semitice antice, relațiile și interacțiunile în Orientul Apropiat antic și influența orientală în Hellas în timpul perioadelor arhaice, precum și relațiile dintre Tracia antică și Orientul Apropiat antic.
Cu o bogată experiență arheologică, cunoaște limbile akadiană, sumeriană, latină, greacă veche, engleză, germană, turcă, poloneză și rusă, și face parte din asociații internaționale precum International Association for Assyriology, American Society of Overseas Research și Sylff Association.
În anul 2023 a primit premiul Municipalității Sofia, Cel mai bun savant de carieră timpurie de la Universitatea St. Kliment Ohridski din Sofia.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu