sâmbătă, 12 octombrie 2024

Cichlasoma nigrofasciatum - VIDEO

 

Sursa: Youtube Utilizator: Complexul Muzeal Ion Borcea Bacau


 




EXPONATUL LUNII OCTOMBRIE LA VIVARIU BACĂU

Cichlasoma nigrofasciatum


Este o specie de peşti care îşi are originea în apele dulci ale râurilor şi lacurilor din America Centrală, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica şi Panama. Denumirea sa de nigrofasciatum provine de la cuvintele nigro care înseamnă "negru" şi fasciatus care înseamnă "dungi", pe scurt “cu dungi negre”. Mai este denumit şi Heros nigrofasciatus sau Astronotus nigrofasciatum.
Cichlidele "puşcăriaş", așa cum mai sunt popular denumiţi aceşti peşti, sunt o specie agresivă care nu prea îşi găseşte locul într-o comunitate de peşti paşnici. Este recomandată ţinerea lor în perechi, în acvarii separate sau în acvarii cu alte specii de peşti mai mari ca ei. Este bine să realizăm locaşe cu ascunzători din roci, lemne, rădăcini sau alte obiecte.
Această specie de pești este una omnivoră, se hranește cu alge, larve de insecte, insecte, peștișori, bucați taiate mărunt de pești, creveți, melci, dar acceptă foarte bine să manânce și hrana preparată, sub formă de fulgi. Sunt o specie foarte populară, deși nu una foarte amabilă și pașnică, în principal datorită numelui lor haios, a ușurinței cu care se înmulțesc și a lejerității cu care pot fi întreținuți.
Cichlosoma nigrofasciatum este un pește fascinant de observat în acvariu, dar poate fi dificil de întreținut din cauza comportamentului său agresiv. 


Material realizat de conservator Schultz Marinela

 

Sursa informațiilor Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Ion Borcea" Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu