luni, 21 octombrie 2024

#Conferința_de_Joi | Lansarea catalogului „Călătorie în orașul pictat – vechea stradă a Colței”

 

#Conferința_de_Joi | Lansarea catalogului „Călătorie în orașul pictat – vechea stradă a Colței” 


Muzeul Municipiului București vă invită la Conferința de Joi, 24 octombrie, ora 18.30, la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu, nr 2), care va fi susținută de dr. Nicoleta Bădilă și dr. Delia Bran.
Lansarea catalogului „Călătorie în orașul pictat – vechea stradă a Colței” va fi acompaniată de o scurtă prezentare a acestuia și a importanței străzii Colțea din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii culturale bucureștene. Conferința va fi susținută de două dintre autoarele catalogului: Nicoleta Bădila și Delia Bran. Ele vor vorbi despre dezvoltarea peisajului urban în arta românească, respectiv despre importanța infrastructurii urbane culturale în susținerea și dezvoltarea artei.
Dr. Nicoleta Bădilă este muzeograf în cadrul Muzeului Municipiului București, secția Arheologie Preventivă și Istorie Bucureșteană. De profesie istoric de artă, ea are o teză de doctorat în istoria portretelor europene. Este expert acreditat în bunuri culturale cu semnificație artistică, portrete de secol XIX. Are o experiență vastă în studiul și analiza portretului românesc fiind o cercetătoare cu multă acribie a fondului vechi de lucrări de artă plastică pe care muzeul le deține.
Dr. Delia Bran este muzeograf în cadrul Muzeului Municipiului București, secția Arheologie Preventivă și Istorie Bucureșteană. De profesie istoric de artă, ea are o teză de doctorat în politicile culturale din spațiul românesc. Este expert acreditat în bunuri culturale cu semnificație artistică, pictură românească de secol XX. Are o vastă experiență în studiul patrimoniului cultural și al colecțiilor de artă, este specialist în paternități de obiecte și trasabilități de istorii ale bunurilor culturale.
Cele două colege lucrează în prezent la realizarea Repertoriului de pictură al Colecției de artă plastică a muzeului, portrete în ulei de secol XIX.


Coordonator conferință: conf. univ. dr. Cătălin D. Constantin
Mai multe detalii, aici
https://fb.me/e/5pdtZY9ah

 

Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu