luni, 14 octombrie 2024

Zilele Europene ale Conservării și Restaurării, la Muzeul Brăilei „Carol I”

 

 

Zilele Europene ale Conservării și Restaurării, la Muzeul Brăilei „Carol I”


În săptămâna 14 - 20 octombrie 2024, Muzeul Brăilei „Carol I” va găzdui Zilele Europene ale Conservării și Restaurării, un eveniment dedicat valorificării și protejării patrimoniului cultural. Activitățile programate vor include ateliere de conservare primară pentru elevi, unde tinerii vor avea ocazia să învețe principiile de bază ale conservării obiectelor de patrimoniu. De asemenea, vor fi organizate demonstrații de tratament cu azot, o metodă avansată de conservare care ajută la prelungirea duratei de viață a artefactelor istorice. Un alt punct de atracție va fi prezentarea etapelor de intervenție asupra unui tablou în Laboratorul de Restaurare Pictură, oferind vizitatorilor o perspectivă detaliată asupra procesului meticulos de restaurare.
Vor participa activ la aceste ateliere elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, îndrumați de prof. Gianina Băjenică și elevi de la Liceul de Artă „Hariclea Darclée”, îndrumați de prof. Marilena Ioanid, prof. Alexandra Dinu și prof. Catrinel Elisabeta Pătrașcu.
Echipa Muzeului Brăilei „Carol I” formată din Viorel Stoian, șef serviciu, Emanuela Laura Enache, restaurator, Raluca Tănăsache, restaurator, Liliana Rodica Gâță, conservator, Alina Mucuță, conservator și Cristian Lalu, conservator, de la Serviciul Evidența și Protejarea Patrimoniului, va contribui cu expertiza în conservare și restaurare, asigurând un cadru educativ de excepție pentru toți participanții. Evenimentul reprezintă o oportunitate unică pentru comunitatea locală de a se angaja în dialogul despre importanța conservării patrimoniului și de a aprecia munca specialiștilor care dedică timp și pasiune pentru a păstra istoria vie.


Viorel Stoian, șef Serviciul Evidența și Protejarea Patrimoniului.

 

Sursa informațiilor Muzeul Brăilei „Carol I”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu