luni, 14 octombrie 2024

„Geographical and Generic Boundaries in Ovid” va fi următoarea prelegere va fi susținută de dr. Eleni Ntanou

 

Geographical and Generic Boundaries in Ovid” va fi următoarea prelegere din panelul „Geographical barriers and Rome: from empire-building to literary topoi” și va fi susținută de dr. Eleni Ntanou (Atena, Grecia). Lector în cadrul Universității Naționale și Capodistriene din Atena, unde predă Studii clasice, și filolog în cadrul Colegiului Hellenic-American din Atena, a obținut diploma de doctor la Universitatea din Manchester, cu teza „Ovid and Virgil’s Pastoral Poetry”. Domeniile sale de interes sunt arheologia, istoria antică, mitologia și literatura greacă, dar și de poezia pastorală și epică, precum și studiul genului, în special în literatura augustană și flaviană.

Dintre lucrările sale menționăm „HAC Arethusa TENUS (Met. 5.642): Geography and Poetics in Ovid’s Arethusa”, „Audita mente notaui: (Meta)memory, Gender, and Pastoral Impersonation in the Speech of Ovid’s Galatea”, „Golden Age and the Poetics of Repetition in Calpurnius Siculus’ Eclogues” și „Musae Ambo: Pastoral Poetry in the Ovidian Contest between Muses and Pierides”.
---
Conferința internațională „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024” se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu