vineri, 11 octombrie 2024

Prelegerea susținută de 𝗖𝗵𝗶𝗮𝗿𝗮 𝗖𝗲𝗻𝗮𝘁𝗶 (Viena, Austria), „Percepția și reprezentarea mării în inscripțiile în versuri latine”

 

Seria prezentărilor din cadrul panelului „Marea și oceanul în perioada elenistică și romană” va continua cu prelegerea susținută de 𝗖𝗵𝗶𝗮𝗿𝗮 𝗖𝗲𝗻𝗮𝘁𝗶 (Viena, Austria), „Percepția și reprezentarea mării în inscripțiile în versuri latine”.
Chiara Cenati este cercetător postdoctoral în cadrul Institutului de Istorie Antică și Arheologie, Papirologie și Epigrafie al Universității din Viena, iar domeniile sale de cercetare sunt reprezentate de istoria socială, epigrafia latină, istoria antică, arheologia romană, precum și originea marmurei.
Dintre lucrările sale menționăm ”Miles in urbe. Identità e autorappresentazione nelle iscrizioni dei soldati di origine danubiana e balcanica a Roma”, ”Poetry carved in stone: verse inscriptions from the limes of Moesia inferior” și ”Ad ripam fluminis Danuvi: Papers of the 3rd International Conference on the Roman Danubian Provinces Vienna, 11th-14th November 2015” (Tyche Supplement 11, co-editor alături de Fritz Mitthof și Livio Zerbini).
Conferința internațională „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024” se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu