vineri, 11 octombrie 2024

12 octombrie 2024 - Ziua Astronomiei la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău

 

COMUNICAT DE PRESĂ
12 octombrie 2024 - Ziua Astronomiei
la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” Bacău


Pe 12 octombrie 2024 astronomii de pe tot globul sărbătoresc Ziua Astronomiei, aceasta fiind o zi de promovare a astronomiei către publicul larg, în care toate observatoarele astronomice, planetariile și asociațiile astronomice din lumea întreagă organizează activități pe teme de astronomie.
Acest eveniment a început să fie sărbătorit începând cu anul 1973, într-o sâmbătă din perioada 15 aprilie – 15 mai, când Luna este în preajma fazei de Primul Pătrar, prin acest eveniment dorindu-se să se faciliteze interacțiunea dintre astronomii amatori și profesioniști și publicul larg. Datorită succesului înregistrat de acest eveniment, începând cu anul 2007 a devenit o regulă, ca Ziua Astronomiei să se serbeze și toamna, într-o sâmbătă din perioada 15 septembrie - 15 octombrie, în care Luna este în preajma fazei de Primul Pătrar.
Cu această ocazie, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” invită publicul să viziteze gratuit expozițiile Observatorului Astronomic „Victor Anestin”. Expoziţia permanentă „Universul - de la Pământ la stele”, cuprinde următoarele teme: „Sistemul solar”, „Astronautica”, „Gruparea stelelor”, „Evoluţia stelară” și „Formarea şi evoluţia Universului”, precum şi expoziţia temporară „Reprezentări ale astronomiei în artă”. 


Programul de vizitare a expozițiilor: 08:00 - 16:00.
Vă așteptăm cu drag!


Manager,
dr. Gabriela Gurău

 

Sursa informațiilor Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Ion Borcea" Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu