vineri, 11 octombrie 2024

𝗗𝗿. 𝗔𝗻𝗮-𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮 𝗥𝗮̆𝗱𝘂𝗰𝗮𝗻 va continua cu prelegerea intitulată „Rivers of Love, Rivers of Glory – Ovid’s Amores 3.6”

 

𝗗𝗿. 𝗔𝗻𝗮-𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮 𝗥𝗮̆𝗱𝘂𝗰𝗮𝗻 va continua seria prezentărilor din panelul „Geographical barriers and Rome: from empire-building to literary topoi”, din cadrul Melammu Workshop 2024, cu prelegerea intitulată „Rivers of Love, Rivers of Glory – Ovid’s Amores 3.6”.
Absolventă a programului de licență al secției de Filologie Clasică și a unui master de Studii Medievale din cadrul Facultății de Limbi Străine a Universității din București, 𝗔𝗻𝗮-𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮 𝗥𝗮̆𝗱𝘂𝗰𝗮𝗻 a obținut titlul de doctor la Universitatea din București în anul 2015, cu o teză despre erosul mistic la Sfântul Simeon Noul Teolog, lucrare răsplătită cu premiul Ad Astra pentru excelență în cercetarea doctorală.
A avut stagii de cercetare în Budapesta, la Universitatea Central-Europeană, EHESS (Franța), Accademia di Romania a Roma, Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică (Veneția).
Interesele sale de cercetare converg spre literatura și societatea bizantină din perioada medie, cu atenție specială asupra moștenirii culturale a Antichității.
În prezent este CS III filologie clasică la Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, unde coordonează proiectele Școala anuală de studii bizantine și post-bizantine din anul 2018, precum și Școala anuală interdisciplinară de egiptologie, greacă veche și limbi orientale.
Printre contribuțiile sale pot fi amintite: „Semnificații ale termenului eros la Sfântul Simeon Noul Teolog” (Cluj-Napoca, Ed. Academiei Române, Centrul de Studii Transilvane, 2015), „Viețile poetului: Publius Ovidius Naso în dramaturgia românească” (studiu introductiv, Bacău, Ed. Vicovia, 2017), „Dan Slușanschi. Portret de clasicist” (co-editor, Oradea, Ed. Ratio et Revelatio, 2019), „Byzantium: An Unending Civilization” (coordonator, Cluj-Napoca, Ed. Mega).
___
Conferința internațională „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024” se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu