miercuri, 16 octombrie 2024

În încheierea conferinței internaționale „Crossing geographical barriers and conceptualizing expansion in Eurasia. Exploration, conquest and ideology in antiquity and beyond. Melammu Workshop 24”, observațiile finale îi vor aparține profesorului în Istorie antică și papirologie, 𝗕𝗲𝗿𝗻𝗵𝗮𝗿𝗱 𝗣𝗮𝗹𝗺𝗲

 

În încheierea conferinței internaționale „Crossing geographical barriers and conceptualizing expansion in Eurasia. Exploration, conquest and ideology in antiquity and beyond. Melammu Workshop 24”, ce se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, observațiile finale îi vor aparține profesorului în Istorie antică și papirologie, 𝗕𝗲𝗿𝗻𝗵𝗮𝗿𝗱 𝗣𝗮𝗹𝗺𝗲 (Institut für Alte Geschichte & Altertumskunde, Papyrologie & Epigraphik - Universitatea din Viena, Austria).
Începând din anul 2009, Bernhard Palme este și director al Papyrus Collection and Papyrus Museum of the Austrian National Library. De asemenea, este membru al Kommission für Alte Geschichte und Epigraphik (AEK) des Deutschen Archäologischen Instituts (DAI) (din 2007), membru al Austrian Academy of Science (ÖAW) din anul 2012 și membru al Academia Europaea din 2015.
În 1997 i-a fost decernat premiul START al Austrian Federal Ministry of Science and Research, iar în 2007 i-a fost decernat premiul Kardinal-Innitzer.
Cercetările sale se concentrează pe istoria și cultura Egiptului greco-roman și analiza istorică a papirusului, dar și pe istoria mentalităților în antichitate, cu accent pe sursele papirologice. În prezent, studiază istoria administrativă, militară și juridică a Imperiului Roman Târziu, domenii în care a publicat numeroase studii și a coordonat mai multe proiecte de cercetare.
Acestea au fost deci toate prezentările celor care vin la București și sunt pregătiți să participe la această conferință internațională care se va desfășura la sediul #ISACCL. Suntem pregătiți să-i întâmpinăm cum se cuvine și abia așteptăm să le ascultăm rezultatele cercetărilor. Promitem să vă ținem și pe voi la curent.
𝐿𝑒 𝑢𝑟𝑎̆𝑚 𝑡𝑢𝑡𝑢𝑟𝑜𝑟 𝑚𝑢𝑙𝑡 𝑠𝑢𝑐𝑐𝑒𝑠!

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu