joi, 3 octombrie 2024

„Spre mări... și dincolo de ele: expansiune și discurs politic în Asiria”, este titlul prelegerii pe care o va susține drd. Aurelién Caron

 

Spre mări... și dincolo de ele: expansiune și discurs politic în Asiria”, este titlul prelegerii pe care o va susține drd. Aurelién Caron (Paris, Franța) și care continuă seria prezentărilor celui de-al doilea panel, intitulat „Imperiul Asirian și granițele geografice”, din cadrul Conferinței internaționale „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024” (17-18 octombrie 2024, sediul ISACCL).
𝗔𝘂𝗿𝗲𝗹𝗶𝗲́𝗻 𝗖𝗮𝗿𝗼𝗻 este doctorand în asiriologie în cadrul prestigioasei instituții de învățământ superior École Pratique des Hautes Études și licențiat în sociologie istorică al Universității Le Havre Normandie, cunoaște limbile akkadiană, sumeriană, germană și engleză și lucrează în cadrul Bibliothèque du Proche-Orient ancien, Collège de France.
Printre domeniile sale de interes se numără istoria, limbile antice, arta, dar și arheologia, participând la misiuni arheologice în calitate de voluntar (în Kurdistanul irakian – Bash Tapa și la Porte de Rouen d’Harfleur Seine-Maritime).

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu