joi, 3 octombrie 2024

”‘Pilgrim functionaries’ and ‘imagined communities’ in Middle Byzantium and Song China”, prelegere susținută de Zheng Ruisen și Nick Evans

‘Pilgrim functionaries’ and ‘imagined communities’ in Middle Byzantium and Song China”, cea de-a treia prelegere din panelul „Stepele și deșerturile Eurasiei” în cadrul conferinței internaționale „Trecerea barierelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024”, organizată în perioada 17-18 octombrie 2024, va fi susținută de Zheng Ruisen și Nick Evans (London, Leeds/Cambridge, UK).
𝗭𝗵𝗲𝗻𝗴 𝗥𝘂𝗶𝘀𝗲𝗻 este absolvent al Universiții din Edinburgh, Facultatea de Istorie, Studii Clasice și Arheologie, și doctorand în istorie al Universității King's College London, și este pasionat de bizantinologie, sinologie, paleografie, istoria universală. Teza sa de doctorat, intitulată „Managementul cunoașterii la Curtea Imperială: literatură compilată din Bizanț și China în secolele X-XI”, prezintă un studiu detaliat, intercultural și comparativ al ambelor culturi, ale căror surse prezintă două realități politice diferite, dar cu rezonanță, care vin în sprijinul înțelegerii lumii medievale euroasiatice, înfățișând o nouă abordare a cercetării pentru clasiciști, medievaliști, bizantiniști și sinologi deopotrivă.
𝗡𝗶𝗰𝗵𝗼𝗹𝗮𝘀 𝗘𝘃𝗮𝗻𝘀 este doctor în istorie la Universitatea Oxford, iar teza sa de doctorat, susținută în 2016, s-a intitulat „Munți, stepe și imperii: abordări ale Caucazului de Nord în Evul Mediu Timpuriu”. În prezent este Junior Research Fellow la Clare College și lector afiliat în cadrul Facultății de Istorie al Universității Cambridge. A fost implicat în proiecte de cercetare la Oxford și a participat la săpături arheologice în Rusia. Printre domeniile sale de cercetare se află istoria economică și socială bizantină, Caucazul antic și medieval, istoria intelectuală a Rusiei și istoria mediului.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu