joi, 3 octombrie 2024

Cum respiră pământul



Miercuri, 2 octombrie 2024, începând cu ora 12:00, la Muzeul Județean Buzău, va fi deschisă expoziția temporară de artă fotografică „Cum respiră pământul”, ce reunește 20 de fotografii care ilustrează fenomenul natural Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici.
Intrarea este liberă!
Expoziția este un proiect al regizorului Dan Mihalcea care și-a propus să atragă atenția asupra contaminării mediului cu materiale ce pot influența în mod negativ funcția naturală a ecosistemelor. Despre „Cum respiră pământul” autorul spune: „Intenționat nu am pus niciun semn de punctuație la finalul titlului pentru ca fiecare privitor să îl pună pe cel care simte că se potrivește cel mai bine din punctului lui de vedere. Poate să fie semnul întrebării, poate să fie semnul exclamării, poate să rămână fără, sau poate să fie cu virgulă după primul cuvânt și, la fel, pot să fie din nou două posibilități cu semnele de punctuație aduse în discuție. Fiecare variantă are altă semnificație pe care privitorul o poate descoperi”.
Laureat al mai multor festivaluri internaționale și naționale de film documentar, Dan Mihalcea este regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf. A absolvit cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion din București, specializarea Regie de Film și Televiziune, iar în prezent este doctorand în Cinematografie și Media la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Expoziția „Cum respiră pământul” poate fi vizitată până în data de 31 octombrie 2024. 

Detalii: https://www.muzeubuzau.ro/...
Vă așteptăm la muzeu!
 
 
Sursa informațiilor Muzeul Județean Buzău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu