joi, 3 octombrie 2024

Prelegerea susținută de dr. 𝗦𝗲𝘆𝗲𝗱 𝗔𝗯𝗮𝘇𝗮𝗿 𝗦𝗵𝗼𝗯𝗮𝗶𝗿𝗶, cu titlul „Pământ, apă și depășirea obstacolelor geografice: lecții din Imperiul Ahemenid”

 

Prelegerea susținută de dr. 𝗦𝗲𝘆𝗲𝗱 𝗔𝗯𝗮𝘇𝗮𝗿 𝗦𝗵𝗼𝗯𝗮𝗶𝗿𝗶 (Atena, Grecia), cu titlul „Pământ, apă și depășirea obstacolelor geografice: lecții din Imperiul Ahemenid”, va fi susținută în cadrul panelului „Din Mesopotamia, prin Persia, până în India”.
Dr. Seyed Abazar Shobairi a obținut diploma de doctor în Arheologie clasică în cadrul Universității din Atena, Grecia. De asemenea, este membru al Departamentului de Istorie și Arheologie al Universității Naționale și Capodistriane din Atena și urmează studii post-doctorale în cadrul Institutului de Cercetări Istorice al Fundației Naționale de Cercetări Elenistice.
În prezent, desfășoară un proiect de cercetare care constă într-o comparație a tehnicilor de irigare persane ahemenide și grecești (secolele VI-IV î.Hr.), folosind registrele de dovezi arheologice și textuale disponibile atât din Grecia, cât și din Iran. Proiectul va compara diferite tehnici de irigare din Grecia clasică, plecând de la începuturile sale.
Printre domeniile sale de cercetare se numără arheologia ahemenidă, tehnici de irigare ahemenide, lucrările hidraulice, iconografia și relațiile greco-persane.
___
* Conferința internațională „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024” se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu