joi, 3 octombrie 2024

𝗦𝗲𝗯𝗮𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗙𝗶𝗻𝗸 va prezenta prelegerea sa cu tema „Gilgameš, Sargon și Etana la capătul lumii”

 

𝗦𝗲𝗯𝗮𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗙𝗶𝗻𝗸 (Innsbruck, Austria) va prezenta în panelul intitulat „Din Mesopotamia, prin Persia, până în India” prelegerea sa cu tema „Gilgameš, Sargon și Etana la capătul lumii”.
Sebastian Fink este cercetător consacrat al Institutului de Istorie Antică și Studii Antice Orientale din cadrul Universității din Innsbruck, unde a studiat filosofia și asiriologia, iar după ce a obținut diploma de doctor, a deținut funcții în Innsbruck, Kassel și Helsinki. Domeniul său de cercetare cuprinde cultura și istoria mesopotamiană, limba sumeriană și dialectul emesal și este co-autor al volumelor „Evidence Combined. Western and Eastern Sources in Dialogue” (2022) și „Societies at War” (2020).
___
* Conferința internațională „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024” se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu