joi, 13 iunie 2024

Zilelor Europene ale Arheologiei. Vă așteptăm la situl arheologic Românești – Peștera cu Apă pentru a trăi o experiență arheologică autentică

 




În perioada 14-16 iunie 2024, între orele 11:00 și 15:00, vă invităm să participați la un eveniment deosebit organizat de Muzeul Național al Banatului cu ocazia Zilelor Europene ale Arheologiei. Vă așteptăm la situl arheologic Românești – Peștera cu Apă pentru a trăi o experiență arheologică autentică.
Ghidajele arheologice și geologice sunt dedicate tuturor, atât copiilor cât și adulților pasionați de arheologie. Participarea este gratuită și nu necesită înscriere prealabilă.
Peștera Românești, un loc plin de mistere, a fost cercetată pentru prima dată în 1948 și continuă să ofere noi perspective asupra istoriei. În 2023, sub egida parteneriatului dintre Institutul de Arheologie Vasile Pârvan din București și Muzeul Național al Banatului, cercetările au fost reluate de o echipă internațională formată din Adina Elena Boroneanț, Andrei Bălărie, Bogdan Alin Craiovan, Adrian-Cristian Ardelean și Adriana Sărășan. Aceste cercetări au adus clarificări esențiale despre importanța sitului, demonstrând rolul său crucial în înțelegerea pătrunderii omului modern în Europa acum 47.500 de ani și a mișcărilor de populații care au dus la Indo-Europenizarea continentului acum 5.500 de ani.
Așadar, vă așteptăm cu drag vineri, sâmbătă și duminică, între orele 11:00 și 15:00, să descoperim împreună tainele arheologiei și să petrecem un sfârșit de săptămână plin de povești captivante.
__________________________________________
Acest eveniment este organizat în parteneriat și cu sprijinul financiar al Societății de Istorie și Arheologie a Banatului și al Consiliul Judeţean Timiş.


#mnab #pesteraromânești #zileleeuropenealearheologiei

 

Sursa informațiilor Muzeul Național al Banatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu