joi, 6 iunie 2024

Conferința 𝐃𝐞𝐦𝐢𝐬𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 (𝐈𝐀) 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞: 𝐩𝐨𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥𝐞𝐥𝐞

 

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal și Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării a Universității din Oradea organizează, în parteneriat cu Laboratorul de cercetare ELLIADD din cadrul Universității Franche-Comté (UFC) din Montbéliard, Franța și cu sprijinul Consiliului Județean Bihor și al Primăriei Municipiului Oradea, conferința 𝐃𝐞𝐦𝐢𝐬𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐞𝐢 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 (𝐈𝐀) 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞: 𝐩𝐨𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨𝐥𝐞𝐥𝐞. Evenimentul va avea loc luni, 10 iunie 2024, de la ora 17.00, la Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A), Sala de conferințe.
Conferința propune o incursiune în potențialul și riscurile IA generative, o ramură a inteligenței artificiale care poate crea conținut nou în multiple domenii. De asemenea, vor fi prezentate rețelele neuronale generative, crearea de modele de limbaj de mare capacitate și aplicațiile practice ale IA generative. Conferința se adresează publicului larg interesat de inteligența artificială, elementele fundamentale ale IA generative urmând a fi explicate pe înțelesul tuturor.
𝐏𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐮𝐧𝐝𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐈𝐀 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯𝐞 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐏𝐫𝐨𝐟. 𝐮𝐧𝐢𝐯 𝐝𝐫. 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐑𝐨𝐱𝐢𝐧, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐅𝐫𝐚𝐧𝐜𝐡𝐞-𝐂𝐨𝐦𝐭𝐞́ (𝐔𝐅𝐂) 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐨𝐧𝐭𝐛𝐞́𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝, 𝐅𝐫𝐚𝐧𝐭̦𝐚, care revine la Oradea la 50 de ani de la absolvirea Liceului Pedagogic „Iosif Vulcan”. Moderatorii conferinței vor fi Prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, și Lect. univ. dr. Mirela Mărcuț, Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării.
Ioan Roxin este profesor universitar la Universitatea de Franche-Comté din Montbéliard, Franța, specializat în științele informației și comunicării. Cu o carieră de peste 44 de ani în învățământul universitar, a fost implicat în diverse proiecte de cercetare și a coordonat multiple echipe academice. Deține un doctorat în statistici de la Academia de Studii Economice din București și a contribuit semnificativ la domeniul inteligenței artificiale și al organizării cunoștințelor. Este autorul a numeroase articole și cărți și a fost invitat ca vorbitor la conferințe internaționale. Pentru realizările sale în cariera universitară, i-au fost decernate distincțiile de „cavaler” și „ofițer” ale ordinului „Palmes Académiques” și titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea.
Intrarea este gratuită în limita a 150 de locuri!

 

Sursa informațiilor Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu