marți, 18 iunie 2024

Incursiune în arta ceramicii românești

 

Vineri, 21 iunie 2024, începând cu ora 11:00, la Muzeul de Etnografie „Vergu-Mănăilă”, va fi organizat un atelier educațional cu titlul „Incursiune în arta ceramicii românești”.
Activitatea are loc în cadrul proiectului „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști” și se adresează tuturor persoanelor interesate de artă, tradiție, meșteșuguri, indiferent de vârstă.
Atelierul va cuprinde:
- O scurtă incursiune în arta ceramicii românești susținută de Sergiu-Sorin Popescu, restaurator în cadrul Muzeului National de Istorie al României;
- O prezentare a principalelor tehnici de modelaj lut și a ustensilelor specifice;
- Lucru individual la planșetă.
Organizatorul va pune la dispoziția participanților toate materiale necesare, intrarea fiind liberă!
Atelierul este parte a proiectului cultural „Tradiție în lut – În siajul artiștilor ceramiști”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2024, aria Patrimoniu Cultural Material, cu suma de 127.382,80 lei și va fi organizat în parteneriat de Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Județean Buzău și Unity in Values Interconfessional Association.
În lunile următoare vor fi organizate o serie de prezentări și ateliere la București, Râmnicu Sărat și Alexandria. Participarea la activitățile educaționale ale proiectului este gratuită și deschisă, în limita locurilor disponibile, promotorii încurajand aplicarea principiilor nediscriminatorii bazate pe incluziune, egalitatea de șanse, echilibrul de gen, participarea activă, atât a adolescenților, cât și a adulților.
Vă așteptăm la muzeu!

 

Sursa informațiilor Muzeul Județean Buzău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu