joi, 6 iunie 2024

Lansarea volumului „Roman Dacia and the Roman Army”

 

Lansarea volumului „Roman Dacia and the Roman Army”, dedicat profesorului Liviu Petculescu, la Muzeul Național de Istorie a României - miercuri, 12 iunie 2024, ora 12:00
Muzeul Național de Istorie a României va găzdui lansarea volumului „Roman Dacia and the Roman Army”, apărut la Editura MEGA, dedicat remarcabilului profesor Liviu Petculescu, cu ocazia aniversării sale de 75 de ani.
Evenimentul va avea loc miercuri, 12 iunie 2024, începând cu ora 12:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, în Sala Lapidarium.
Volumul „Roman Dacia and the Roman Army. Papers Dedicated to Liviu Petculescu on the Occasion of His 75th Birthday”, editată de Constantin Augustus Bărbulescu, conferențiar în cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București – Centrul Universitar Pitești, reunește studii și articole dedicate Daciei Romane și implicit armamentului, echipamentului sau elementelor de fortificație ale Imperiului Roman.
În cadrul evenimentului vor lua cuvântul: dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, manager al Muzeului Național de Istorie a României, conf. dr. Constantin Augustus Bărbulescu, Decan al Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte – Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București – Centrul Universitar Pitești, dr. Liviu Petculescu precum și alți invitați.
Volumul este deschis de studiul lui Jodi Magness, fost Președinte al Institutului Arheologic America și membru titular al Academiei Americane de Arte și Știință. Acesteia i s-au alăturat peste 20 de cercetători și specialiști români, care și-au prezentat studii inedite dedicate Provinciei Romane Dacia.
Volumul redactat în totalitate în limba engleză s-a dorit un Omagiu adus profesorului și cercetătorului Mihai Liviu Petculescu, care și-a dedicat întreaga carieră studiului armamentului și echipamentului militar roman, dovedind în timp un reputat nume în tot ceea ce înseamnă cercetarea arheologică europeană și mondială.
Profesorul Liviu Petculescu și-a desfășurat cea mai mare parte din activitatea sa profesională la Muzeul Național de Istorie a României, dar a fost și profesor al Centrului Universitar Pitești.
„Liviu Petculescu este omul care iubește seriozitatea, profesionalismul, conștiinciozitatea, corectitudinea și rigoarea. Practic, fără acestea nu ar fi putut fi unul dintre cei mai mari specialiști în echipamentul militar roman din Europa și din lume. Pentru Liviu Petculescu, istoria și arheologia sunt și trecut, prezent și viitor, un timp continuu și o viață.” - Constantin Augustus Bărbulescu
Vă așteptăm!

 

Sursa informațiilor Muzeul Național de Istorie a României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu