miercuri, 30 noiembrie 2022

Lansare de carte: 𝐆𝐡𝐢𝐝𝐮𝐥 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̗𝐢𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐒̗𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̗𝐞𝐥𝐞 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐀𝐢𝐮𝐝, Volumul I, Sala I, Colecțiile: Paleontologie, Petrografie, Mineralogie, autori: Ramona Elena Mărginean, Iulia Diana Ștefănescu, Aurica Ileana Negru

 


𝐒𝐀𝐋𝐎𝐍 𝐃𝐄 𝐂𝐀𝐑𝐓𝐄 - Miercuri, 30 noiembrie 2022, Sala Unirii

𝐎𝐫𝐚 𝟏𝟓.𝟑𝟎 – 𝐆𝐡𝐢𝐝𝐮𝐥 𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̗𝐢𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐒̗𝐭𝐢𝐢𝐧𝐭̗𝐞𝐥𝐞 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐀𝐢𝐮𝐝, Volumul I, Sala I, Colecțiile: Paleontologie, Petrografie, Mineralogie, autori: Ramona Elena Mărginean, Iulia Diana Ștefănescu, Aurica Ileana Negru, Cluj-Napoca, Editura Napoca Star, 2022 – prezintă Paul Scrobotă

Apărut sub egida Centrului Multicultural ”Liviu Rebreanu” – Muzeul de Științele Naturii Aiud, în colecția Patrimoniu cultural, coordonată de Ioan Hădărig, volumul 1 este primul dintr-o serie de trei volume propuse publicului, corespunzătoare celor trei săli de expoziție permanentă a muzeului, serie prin care se furnizează o serie de informații utile, într-o formă cât mai atractivă, referitoare la piesele ce compun expoziția de bază a Muzeului de Științele Naturii Aiud.
Acest prim volum este dedicat sălii 1 a muzeului și colecțiilor pe care aceasta le adăpostește respectiv colecțiile de Paleontologie, Petrografie și Mineralogie.
Pe parcursul celor 72 de pagini, este prezentată o scurtă expunere cu privire la conținutul sălii și la ideile pe care aceasta le ilustrează. Sunt descrise apoi colecțiile expuse, cu enumerarea pe scurt a exponatelor din fiecare vitrină și o descriere mai detaliată a celor remarcabile, împreună cu ilustrații ale pieselor cele mai reprezentative. Volumul include și un capitol dedicat istoricului muzeului.

#1decembrie #ziuanationala #salondecarte #cultura

 

Sursa informațiilor Consiliul Județean Alba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu