vineri, 18 noiembrie 2022

O serie de statuete antropomorfe preistorice (epoca bronzului, cultura Žuto Brdo – Gârla Mare), descoperite în necropola de la #Cârna (jud. Dolj)

 

O serie de statuete antropomorfe preistorice (epoca bronzului, cultura Žuto Brdo – Gârla Mare), descoperite în necropola de la #Cârna (jud. Dolj), pot fi admirate admirate în cadrul expoziției „Istorii din trecut. Călătorie virtuală în peisaje dispărute” de la Muzeul Național de Istorie a României.


Această expoziție reprezintă o premieră pentru #MNIR, fiind pentru prima dată când sunt utilizate noi tehnici de tip VR – realitate virtuală și AR – realitate augmentată într-un asemenea demers muzeografic. Au fost alese două situri reprezentative (deopotrivă prin semnificația descoperirilor efectuate în cadrul lor, dar și prin prezența unor artefacte de excepție provenite de aici, în colecțiile muzeului nostru și ale altor instituții de profil din România): necropola de incinerație din epoca bronzului de la Cîrna (jud, Dolj, în sud-vestul României) și cetatea bizantină de la Nufăru (jud. Tulcea, în sud-estul României), ambele situate în arealul Dunării de Jos, zonă geografică unde se păstrează (încă) peisaje arheologice cu totul deosebite.

Astfel, prin intermediul aplicațiilor pregătite de echipa #DAeL, vizitatorii pot sa interacționeze cu aceste artefacte.

Expoziția va putea fi vizitată până la finalul anului.

Program de vizitare și bilete: https://www.mnir.ro/

Vă așteptăm cu drag!

 

Sursa informațiilor Muzeul Național de Istorie a României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu