duminică, 27 noiembrie 2022

Expoziţia „LIBAN VĂZUT DIN ROMÂNIA” / „LEBANON VIEWED FROM ROMANIA”

 

Vă invităm să vizitaţi expoziţia „LIBAN VĂZUT DIN ROMÂNIA” / „LEBANON VIEWED FROM ROMANIA” deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României în sediul acestuia din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti.
Expoziţia este realizată de Muzeul Național de Istorie a României în parteneriat cu Ambasada Republicii Libaneze în România Ambasada Libanului din București / Embassy of Lebanon in Bucharest, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Biblioteca Academiei Române, Biblioteca Sfântului Sinod, Primăria Capitalei și cu sprijinul doamnei dr. Ioana Feodorov-Cândea, sub egida Ministerului Culturii.
Prilejuită de Ziua Națională a Republicii Libaneze, expoziția cuprinde variate bunuri de patrimoniu, multe expuse în premieră, icoane maronite și alte obiecte de cult, hărți din secolele XVI-XVIII, ordine și decorații libaneze, țesături tradiționale, mărci poștale, piese de metal și de sticlă, din colecția doamnei dr. Ioana Feodorov-Cândea și din colecțiile Muzeului Național de Istorie a României și ale Muzeului Hărților.
Expoziția este deschisă până pe 4 decembrie 2022.
Sunteți așteptați cu drag să o vizitaţi!
________
#expozitie #Liban #Lebanon #istorie #patrimoniu #MNIR #MuzeulHartilor #Bucuresti #Romania

 

Sursa informațiilor Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu