joi, 17 noiembrie 2022

Community Archaeology Workshop - PROGRAM

 

Centrul de Cercetare a Limesului Roman, din cadrul Muzeului Județean Mureș, organizează în perioada 18-20 noiembrie 2022, la Târgu Mureș, ROSTRA - primul atelier de arheologie publică destinat atât specialiștilor din domeniul arheologie, cât și publicului larg interesat de evenimentele de reconstituire istorică și de aspecte ce țin de culisele săpăturilor arheologice.
Workshopul se va desfășura în limba engleză și este deschis publicului. Intrarea este liberă. Evenimentul de deschidere va avea loc vineri, 18 noiembrie 2022, de la ora 18:00, în Sala Tonitza a Hotelului Continental din Târgu Mureș.
Pornind de la practicile de management al patrimoniului construit, workshopul își propune să pună în discuție problema sensibilizării publicului și felul în care socitatea se raportează la patrimoniul său cultural. Importanța educării comunității în sensul protejării și conservării patrimoniului prin participarea activă a publicului și necesitatea unor politici culturale adecvate în acest sens.
În cea de-a doua zi de workshop, 16 vorbitori din instituții publice de profil din România, Ungaria și Germania vor participa sâmbătă, 19 noiembrie, la 3 sesiuni de comunicări și o masă rotundă.
Programul complet „Community Archaeology Workshop” poate fi consultat pe site-ul muzeului: http://muzeulmures.ro/exh.../community-archaeology-workshop/
A Maros Megyei Múzeum Római Limeskutató Központja 2022. november 18–20. között rendezi meg ROSTRA címmel az első közösségi régészeti műhelyt Marosvásárhelyen. A rendezvény egyaránt szól szakembereknek és a történelmi események rekonstrukciója és a régészeti ásatások iránt érdeklődő nagyközönségnek.
A műhely angol nyelvű nyilvános esemény, a belépés ingyenes. A nyitórendezvényre 2022. november 18-án, pénteken 18:00 órától kerül sor a marosvásárhelyi Continental Szálló Tonitza termében.
A ROSTRA célja a közvélemény érzékenyítése az épített örökség iránt, ugyanakkor szeretné felhívni arra is a figyelmet, hogy a társadalom hogyan viszonyul saját kulturális örökségéhez. Fontosnak tartja a közösség bevonását az örökségvédelmi és -megőrzési feladatokba, akárcsak a megfelelő kultúrpolitikák kidolgozását.
A rendezvény második napján romániai, magyarországi és németországi közintézmények 16 előadója tárgyalja az említett témákat 3 szekcióban és egy kerekasztal-beszélgetésen.
A „Community Archaeology Workshop” teljes programja a múzeum honlapján böngészhető: http://muzeulmures.ro/exh.../community-archaeology-workshop/

 

Sursa informațiilor Muzeul Judeţean Mureş / Maros Megyei Múzeum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu