duminică, 27 noiembrie 2022

Proiectul Arheologia la Dunărea de Jos în 3D se apropie de final și vrem să vă ținem la curent cu progresul nostru

 

Proiectul Arheologia la Dunărea de Jos în 3D se apropie de final și vrem să vă ținem la curent cu progresul nostru.

În ultimele luni, specialiștii noștri au digitizat 24 de obiecte de patrimoniu mobil, provenind din preistorie până în perioada evului mediu despre care v-am povestit în ultima perioadă și pe care le puteți studia online de pe laptop, telefon sau tabletă.
Din luna noiembrie pe pagina proiectului sunt prezente și modele 3D ale unor situri arheologice clasate în Lista Monumentelor Istorice, cât și în Repertoriul Arheologic Naţional.
Unul dintre aceste situri este chiar cel din imagine: Situl arheologic de la Radovanu - Gorgana II-a. Acesta se află în partea de vest a satului Radovanu (cartierul Coadele), pe terasa înaltă a râului Argeş și a fost cercetat sistematic de către Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița în parteneriat cu Institutul de Arheologie Vasile Pârvan încă din anii 70 ai sec. XX, iar cercetarea a fost reluată ulterior în perioada 2004-2012.
Accesați website-ul Direcției de Cultură Oltenița https://dcmo.ro/, mergeți la secțiunea PROIECTE și veți afla mai multe despre inițiativa noastră și despre Arheologia la Dunărea de Jos.
----------------------------------------------------------------
Datorită noilor tehnologii și experienței specialiștilor, patrimoniul cultural al României este mai accesibil și mai aproape de oameni. Vă invităm să descoperim împreună obiecte de patrimoniu mobil și situri arheologice care sunt doar la un click distanță.
---------------------------------------------------
„Arheologia la Dunărea de Jos în 3D” este un proiect co-finanțat de către AFCN (Administrația Fondului Cultural Național) și implementat de către partenerii principali: Direcția de Cultură Oltenița și Institutul Național al Patrimoniului.

 

Sursa informațiilor Muzeul Civilizației Gumelnița.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu