marți, 15 noiembrie 2022

Revolta muncitorilor brașoveni din 1987. După 35 de ani

 

La 15 noiembrie 1987 a avut loc revolta anticomunistă de la Braşov. Muncitorii de la Uzina de Autocamioane „Steagul Roşu" au manifestat în stradă, scandând „Libertate!", „Vrem pâine!" și „Jos Ceauşescu!". Protestul a fost reprimat de autoritățile comuniste, iar peste 190 de persoane au fost arestate și cercetate, multe dintre acestea fiind mai apoi trimise în judecată. Revolta de la Brașov a evidențiat una dintre cele mai emoționante forme de demnitate colectivă din perioada României comuniste.
IICCMER va marca trecerea a 35 de ani de la acest moment important din istoria recentă a României printr-un eveniment care va avea loc joi, 17 noiembrie, la Jockey Club.
Va fi proiectat filmul „Brașov 1987. Doi ani prea devreme” (regizor: Liviu Tofan), iar ulterior va avea loc o dezbatere pe tema Revoltei muncitorilor de la Brașov, la care vor participa Marius Boeriu și Dănuț Iacob, martori activi ai evenimentelor de atunci, alături de istoricul Oana Demetriade (CNSAS), discuția fiind moderată de colegul nostru Ștefan Bosomitu.
Vă așteptăm într-un număr cât mai mare! Intrarea este gratuită.

 

Sursa informațiilor Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu