luni, 14 noiembrie 2022

Lansarea de carte: „Orheiul Vechi. Localități și așezăminte monastice (secolele XV-XIX)”, autor: dr. arh. Sergius Ciocanu

 

În data de 15 noiembrie 2022, la ora 14:00, în Sala de Conferinție a Muzeului Național de Istorie a Moldovei va avea loc lansarea de carte: „Orheiul Vechi. Localități și așezăminte monastice (secolele XV-XIX)”, autor: dr. arh. Sergius Ciocanu.
Monografia „Orheiul Vechi. Localități și așezăminte monastice (secolele XV-XIX)” este semnată de dr. arh. Sergius Ciocanu și a apărut anul acesta la Editura Cartdidact.
Lucrarea „Orheiul Vechi. Localități și așezăminte monastice (secolele XV-XIX)” propune în cadrul a cinci capitole o abordare inedită a întregului spectru de probleme acumulate de-a lungul vremii în zona cunoscută astăzi sub numele generic de Orheiul Vechi.
În cadrul evenimentului, alături de autor, cu luări de cuvânt vor participa doamna Mariana Șlapac, dr. hab., membru corespondent al AȘM, și domnul Gheorghe Postică, dr. hab., prof. universitar.
Dr. Sergius Ciocanu este cercetător științific superior la Institutul Patrimoniului Cultural, conferențiar la Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea de Urbanism și Arhitectură. De asemenea, este autorul a peste 80 de articole și lucrări științifice referitoare la istoria și arhitectura mai multor biserici și așezăminte monahale de pe teritoriul Republicii Moldova, dezvoltarea istorico-urbanistică și arhitecturală a orașului Chișinău, sigilografie, protejarea patrimoniului cultural imobil etc.

 

Sursa informațiilor Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu