sâmbătă, 22 octombrie 2022

Conferința „Grigore Antipa și Emil Racoviță, personalități ale științei mondiale”

 

Vă invităm să participați la conferința „Grigore Antipa și Emil Racoviță, personalități ale științei mondiale”, care va avea loc luni, 24 octombrie, între orele 10.30-15.00, la Biblioteca Naționala a României.
Evenimentul este organizat de Asociația Science & Technology, Biblioteca Națională a României, Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Institutul de Speologie Emil Racoviță din Cluj, și de Casa de Cultura a Studenților București, cu sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din Cadrul Secretariatului General al Guvernului.
Grigore Antipa și Emil Racoviță au schimbat paradigma științei românești, au lăsat urme adânci în cultura noastră, devenind simboluri ale cercetătorului pasionat care își dedică viața, tot timpul și averea personală în slujba unor subiecte de cercetare care aveau să le schimbe lor destinul și nouă, urmașilor, modul în care privim și descoperim viața.
Antipa și Racoviță au fost colegi de clasă. Ce s-a întâmplat în clasa aceea, în colegiul acela, în care predau și învățau atâtea nume ilustre ale științei? Cu cine au fost prieteni și colaboratori de nădejde? Ce au descoperit și cum au pus România pe harta științei?
Poveștile lor le puteți afla la conferința care reunește nume ale unor oameni de știință și jurnaliști la fel de pasionați ca idolii lor și se desfășoară sub patronajul Academiei Române.
Evenimentul este gratuit și se adresează în principal elevilor de liceu, profilul științe ale naturii, profesorilor din domeniul STEAM (Științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică), publicului pasionat de popularizarea științei.
Deoarece locurile sunt limitate, rugăm profesorii interesați să participe alături de elevii lor să facă rezervări la adresa contact@stiintasitehnica.com sau 0740131288.
Agenda evenimentului cuprinde:
11.00: Deschiderea oficiala: dr. ADRIAN CIOROIANU, directorul Bibliotecii Naționale;
11. 10 LÁSZLÓ BORBÉLY, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă;
11.20 Academician Ioan Dumitrache, Secretarul general al Academiei Române;
11.30 Academician DUMITRU MURARIU, directorul Institutului de Biologie al Academiei Române, Despre marile personalități;
12.00 dr. Traian Brad, Institutul de Speologie „Emil Racoviţă“ al Academiei Române - Emil Racoviță la Cluj;
12.30 dr. OANA MOLDOVAN, Institutul de Speologie „Emil Racoviţă“ al Academiei Române, Pași spre viitor în cercetarea speologică românească;
13.00 ALEXANDRU MIRONOV, director Știință&Tehnică, Forța cercetării românești în prima jumătate a secolului XX;
13.20 dr. LUIS POPA, director Muzeul Antipa, Începuturi;
13.40 dr. OANA POPA, cercetător Muzeul Antipa, O prietenie regală;
14.00 dr. Bogdan Ivanescu, Despre celulele stem ;
14.20 dr.Teodor Chirica, presedinte al Consiliului de Administratie Nuclearelectrica, de la Energia vie, la energia atomica;
14.30 Paul Bordas Fotogeografica;
14.40 Sesiune de întrebări și răspunsuri.
Cu ocazia Conferinței omagiale, va fi lansat și suplimentul gratuit al revistei Știință&Tehnică, intitulat Grigore Antipa și Emil Racoviță, personalități ale științei mondiale, expoziția omonimă și expoziția FOTOGEOGRAFICA.
Vă așteptăm, așadar, în 24 octombrie 2022, de Ziua Naţiunilor Unite, care marchează intrarea în 1945 a Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite, să vorbim despre biodiversitate, sustenabilitate, cercetare și știință alături de invitații noștri.
#muzeulantipa #grigoreantipa #emilracovita #conferinta

 

Sursa informațiilor Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu