joi, 3 octombrie 2024

𝗡𝗮𝘁𝗮𝗹𝗶𝗲 𝗡𝗮𝗼𝗺𝗶 𝗠𝗮𝘆 va susține prelegerea „Imperiul și nomazii eurasiatici: Asiria și «sciții»”

 

Continuăm prezentarea participanților la Conferința internațională „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024”, care se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024, la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, eveniment care se anunță deosebit de interesant.
𝗡𝗮𝘁𝗮𝗹𝗶𝗲 𝗡𝗮𝗼𝗺𝗶 𝗠𝗮𝘆 (Ierusalim, Israel) va susține prelegerea „Imperiul și nomazii eurasiatici: Asiria și «sciții»”, în cadrul celui de-al doilea panel, intitulat „Imperiul Asirian și granițele geografice”.
A urmat studii postdoctorale în Arheologie și Orientul Apropiat Antic în cadrul Universității Ebraice din Ierusalim, iar printre domeniile sale de cercetare se numără asiriologia și studiile neo-asiriene. Este co-autor al volumului „Sinagoga din Korazim. Anii 1962–1964, 1980–1987 - Excavații” în limba ebraică, publicat în anul 2000, iar printre studiile al căror co-editor este, menționăm „Iconoclasm și distrugerea textului în Orientul Apropiat Antic și dincolo de el” și „Schimbare în administrația imperială neo-asiriană. Evoluție și Revoluție”.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu