marți, 8 octombrie 2024

Una din prezentări va fi cea susținută de 𝗣𝗮𝗺𝗶𝗻𝗮 𝗙𝗲𝗿𝗻𝗮́𝗻𝗱𝗲𝘇 𝗖𝗮𝗺𝗮𝗰𝗵𝗼 (Cádiz, Spania), intitulată „Non Plus Ultra. Use (and abuse) of the temple of Gades as symbol of the conquest of the Ocean in Hellenistic and Imperial Antiquity”

 

Una din prezentările panelului „Marea și oceanul în perioada elenistică și romană” din cadrul Melammu Workshop 2024, va fi cea susținută de 𝗣𝗮𝗺𝗶𝗻𝗮 𝗙𝗲𝗿𝗻𝗮́𝗻𝗱𝗲𝘇 𝗖𝗮𝗺𝗮𝗰𝗵𝗼 (Cádiz, Spania), intitulată „Non Plus Ultra. Use (and abuse) of the temple of Gades as symbol of the conquest of the Ocean in Hellenistic and Imperial Antiquity”.
Pamina Fernández Camacho a obținut doctoratul la Universitatea Cádiz, în 2012, cu teza „Imaginea orașului Cádiz în texte grecești și latine, o analiză filologico-literară”. Predă limba latină la Universitatea din Almería și filologie greacă la Universitatea Cádiz.
Principalele sale subiecte de cercetare sunt studiul imaginii ideologice și literare a Cádizului și a Vestului îndepărtat în textele antichității greco-latine și percepția unor astfel de teme în Umanismul Renascentist. A lucrat în mai multe instituții europene de referință, cum ar fi Universitățile din Leuven, Florența și Lisabona, publicând lucrări în reviste și conferințe de specialitate naționale și internaționale.
Printre premiile primite menționăm: Premio Extraordinario de Licenciatura en Filología Clásica de la Universidad de Cádiz (Curso 2006-2007), Premio Nacional Fin de Carrera de Educación Universitaria (Curso 2006-2007), por el Ministerio de Educación (mención especial) și Premio Extraordinario de Doctorado de la Universidad de Cádiz (Curso 2012-2013).
___
Conferința internațională „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024” se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu