joi, 3 octombrie 2024

Prelegerea ”Empire in spite of Assyria. The genius of Pūlu/Tukultī-apil-Ešarra IV”, de către Alexander Johannes Edmonds

 

La finalul celui de-al doilea panel al conferinței, intitulat „Imperiul Asirian și granițele geografice”, va fi prezentată prelegerea ”Empire in spite of Assyria. The genius of Pūlu/Tukultī-apil-Ešarra IV”, de către Alexander Johannes Edmonds (Münster, Germania).
𝗔𝗹𝗲𝘅𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗝𝗼𝗵𝗮𝗻𝗻𝗲𝘀 𝗘𝗱𝗺𝗼𝗻𝗱𝘀 și-a susținut teza de doctorat despre Imperiul Neo-Asirian la Universitatea din Tübingen, Germania, și, în calitate de titular al bursei de călătorie primite din partea Institutului Arheologic German (DAI), tocmai și-a încheiat cercetările extinse în Mediterana și în Orientul Mijlociu. Din septembrie 2021, este profesor invitat la Institutul pentru Istoria Civilizațiilor Antice din cadrul Northeast Normal University din Changchun, China, unde predă Studii Antice din Orientul Apropiat.
Dintre domeniile sale de cercetare menționăm asiriologia, istoria antică, limba aramaică, limbile semitice și Epoca Fierului.
___
* Conferința internațională „Trecerea hotarelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024” se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu