miercuri, 2 octombrie 2024

𝗚𝗶𝗮𝗻 𝗟𝘂𝗰𝗮 𝗕𝗼𝗻𝗼𝗿𝗮 (Milano, Italia), care va vorbi despre „Traversarea deșerturilor Kyzyl Kum și Kara Kum în Eurasia Epocii Bronzului”

 

„Stepele și deșerturile Eurasiei” este titlul primului panel al conferinței „Trecerea barierelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024”, care se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului. Evenimentul științific va debuta cu prelegerea susținută de 𝗚𝗶𝗮𝗻 𝗟𝘂𝗰𝗮 𝗕𝗼𝗻𝗼𝗿𝗮 (Milano, Italia), care va vorbi despre „Traversarea deșerturilor Kyzyl Kum și Kara Kum în Eurasia Epocii Bronzului”.
Arheolog și antropolog, Gian Luca Bonora este cercetător specializat în cultura Asiei Mijlocii și Centrale, expert în cultura materială din timpurile preistorice și protoistorice, și în relațiile dintre grupurile de crescători nomazi din stepele eurasiatice și comunitățile sedentare de fermieri din platoul iranian. Director al Misiunii Arheologice Italiene în Kazahstan și membru al Misiunii Italiei în Iran (Sistan), este autorul a numeroase lucrări, printre care amintim: „The Sacral Landscape of Saryarka” și „Astana. A Cultural Guide to the Capital of Kazakhstan”.
Conferința Internațională „Trecerea barierelor geografice și conceptualizarea expansiunii în Eurasia. Explorare, cucerire și ideologie în Antichitate și dincolo de ea. Melammu Workshop 2024” se va desfășura în perioada 17-18 octombrie 2024 la sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

 

Sursa informațiilor Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu