miercuri, 2 octombrie 2024

𝑫𝒆𝒔𝒄𝒐𝒑𝒆𝒓𝒊𝒏𝒅 𝒊𝒏𝒗𝒊𝒛𝒊𝒃𝒊𝒍𝒖𝒍: „𝑸𝒖𝒂𝒏𝒕𝒂. 𝑪𝒂̆𝒍𝒂̆𝒕𝒐𝒓𝒊𝒆 𝒔𝒑𝒓𝒆 𝒊̂𝒏𝒄𝒆𝒑𝒖𝒕𝒖𝒍 𝒕𝒊𝒎𝒑𝒖𝒍𝒖𝒊”

 



#𝑫𝒆𝒔𝒄𝒐𝒑𝒆𝒓𝒊𝒏𝒅 #𝒊𝒏𝒗𝒊𝒛𝒊𝒃𝒊𝒍𝒖𝒍: „#𝑸𝒖𝒂𝒏𝒕𝒂. #𝑪𝒂̆𝒍𝒂̆𝒕𝒐𝒓𝒊𝒆 #𝒔𝒑𝒓𝒆 #𝒊̂𝒏𝒄𝒆𝒑𝒖𝒕𝒖𝒍 #𝒕𝒊𝒎𝒑𝒖𝒍𝒖𝒊
https://www.facebook.com/events/531088429328740
𝟓 – 𝟑𝟏 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒 @ 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐆𝐞𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 (𝐒̧𝐨𝐬𝐞𝐚𝐮𝐚 𝐏𝐚𝐯𝐞𝐥 𝐃. 𝐊𝐢𝐬𝐞𝐥𝐞𝐟𝐟 𝟐, 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢)
𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐫𝐞: 𝟓 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚: 𝟏𝟐.𝟑𝟎 – 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥: 𝐏𝐫𝐨𝐟. 𝐃𝐫. 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐨𝐯𝐢𝐜𝐢
Expoziția este o oportunitate unică pentru publicul din România de a explora lumea fascinantă a fizicii ionilor grei și particulelor elementare și de a înțelege modul în care cercetările de la CERN modelează viitorul științific și tehnologic al planetei.

𝐂𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐝𝐞𝐚 𝐬̦𝐢 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢?
Vizitatorii vor putea explora materia invizibilă a universului și modul în care primele microsecunde după Big Bang au modelat realitatea pe care o cunoaștem astăzi. Expoziția aduce la viață concepte științifice abstracte prin:
● Vizualizări interactive: Veți putea experimenta traiectoriile particulelor în acceleratorul de particule și veți înțelege cum au loc ciocnirile particulelor și ionilor atomici la energii extreme.
● Instalații multimedia: acestea explică într-un mod captivant și prietenos concepte precum plasma de cuarci și gluoni, modelul standard, detalii ale unor sisteme de detecție și identificare a produșilor rezultați din ciocnirea ionilor atomici.
● Echipamente reale: Vor fi expuse elemente autentice de detecție și identificare
utilizate în cercetările de la CERN, realizate de echipa românească de la IFIN-HH, demonstrând contribuția semnificativă a României la acest proiect științific global.
● Instalații interactive: Vizitatorii vor putea contempla o vizualizare artistica și spectaculoasă a radiațiilor cosmice și să se oglindească în matricea particulelor subatomice din care este alcătuit tot ce se află în universul cunoscut, de la soare și mână la vizitatorii înșiși.
https://e-zeppelin.ro/quanta-calatorie-spre-inceputul.../

 

Sursa informațiilor Muzeul Geologic Național.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu