vineri, 13 octombrie 2023

Nicu Covaci, invitatul lui Sorin Antohi la Idei în Agora: Phoenix - De la contracultură la înalta cultură

 

Nicu Covaci, invitatul lui Sorin Antohi la Idei în Agora

 
Muzeul Municipiului București vă invită la Idei în Agora cu tema „Phoenix - De la contracultură la înalta cultură”. Nicu Covaci în dialog cu Sorin Antohi. Întâlnirea are loc marți,17 octombrie 2023, ora 18.00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151).
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
„De la debutul său din 1962 (la un an de la înființare) și până azi, formația Phoenix, avatarii săi pre- și post-Phoenix (Sfinții, Transsylvania Phoenix), precum și diversele alte proiecte muzicale care au însoțit-o ori s-au desprins din ea au reprezentat o constantă a culturii noastre publice. Pentru câteva generații de oameni din cam toate straturile socio-culturale, Phoenix a fost și o referință existențială importantă, devenind un mit cultural.
S-au spus și scris multe despre toate acestea, de la cronici și interviuri la memorii și analize. Cea mai recentă publicație relevantă este „Formația Phoenix: muzică, politică, filosofie”, volum colectiv interdisciplinar coordonat de Emanuel Copilaș (Editura Universității de Vest din Timișoara, 2023, colecția „Filosofia în viață”, 452 pp.).
Cei șaisprezece autori care participă la proiect au reușit să aducă sistematic fenomenul Phoenix din zona culturii populare, prin cea a contraculturii, în sfera înaltei culturi.
Nicu Covaci este invitatul meu la această ediție a întâlnirilor Idei în Agora” - Sorin Antohi.
Mai multe detalii
https://fb.me/e/1inagcuYH

 

Sursa informațiilor Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu