sâmbătă, 21 octombrie 2023

𝗖𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗦𝗲𝘃𝗲𝗿𝗲𝗮𝗻𝘂 | „Nici o masă fără pește? Pescuitul la Porțile de Fier acum 8000 de ani” | Despre comunitățile tradiționale din neoliticul timpuriu

 

𝗖𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗦𝗲𝘃𝗲𝗿𝗲𝗮𝗻𝘂 | „Nici o masă fără pește? Pescuitul la Porțile de Fier acum 8000 de ani” | Despre comunitățile tradiționale din neoliticul timpuriu
Joi, 26 octombrie 2023, la ora 17.00, vă invităm la conferința susținută de dr. Adina Boroneanț (Institutul de Arheologie Vasile Pârvan), cu tema: „Nici o masă fără pește? Pescuitul la Porțile de Fier acum 8000 de ani”, care va avea loc la Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă nr. 26).
Coordonator serie conferințe: prof. Ioan Carol Opriș.
Accesul la eveniment se va face în baza unei rezervări prin email la adresa muzeul.severeanu@muzeulbucurestiului.ro, cu confirmare, în limita locurilor disponibile.
Preț bilet: 10 lei. Achiziționarea biletului se face la stand, înaintea începerii conferinței.
Metodele și tehnicile de pescuit documentate la comunități tradiționale din perioada istorică din diverse părți ale lumii oferă, prin paralela inventarului, a mediului înconjurător și a tipului de societate, pot reconstrui o imagine relativ bine conturată asupra practicilor de pescuit din neoliticul timpuriu de la Porțile de Fier, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a vieții oamenilor pe malurile Dunării acum 8000 de ani.
*****
Dr. habil. Adina Boroneanț este absolventă atât a Facultății de Automatică cât și a Facultății de Istorie din București, fiind interesată cu precădere de arheologia sfârșitului de Pleistocen (paleolitic final/epipaleolitic) și a primei părți a Holocenului (mezolitic, neolitic, epoca bronzului). Este cercetător științific și conducător de doctorat la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București, studiile sale concentrându-se asupra cercetărilor interdisciplinare de natură arheometrică dar și a aspectelor funerare și a subzistenței comunităților mezolitice și neolitice din zona Porțile de Fier.


Mai multe detalii:
https://fb.me/e/6zfHK8Z46

 

Sursa informațiilor Muzeul George Severeanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu