joi, 26 octombrie 2023

Ateliere de astronomie susţinute de specialişti polonezi

 


Ateliere de astronomie susţinute de specialişti polonezi


Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău organizează, Joi, 2 noiembrie 2023, în intervalul 10:00 - 14:00, la subunitatea Observatorul Astronomic „Victor Anestin” cu sediul din strada Ion Ghelu Destelnica, nr. 8, o serie de ateliere de astronomie, cu ocazia sărbătoririi a 550 de ani de la nașterea marelui astronom polonez Nicolaus Copernic.
Evenimentul va fi organizat în colaborare cu Institutul Polonez din România. Mai mulţi animatori din cadrul Centrului de Știință „Experyment” din Gdynia, Polonia vor susține ateliere gratuite pentru elevi, având ca temă astronomia și mari savanți polonezi din acest domeniu. În cadrul acestora, elevii vor afla cum arăta atelierul savantului polonez și ce echipamente avea acesta la dispoziție în acele timpuri, vor putea să construiască un cadran din materiale simple sau o rachetă spațială, să producă gaz folosindu-se de o sticlă, o pompă și spirt medicinal, să construiască propriul spectroscop sau să cunoască planete din alte sisteme stelare.
Accesul la acest eveniment cultural se va face în limita locurilor disponibile, doar în baza programărilor la telefon: 0234 513 724. Fiecare atelier va avea o durată de 50 minute.
Vă invităm să vizitaţi expoziţiile noastre!
Programul de vizitare: 8°°-16°°
Programările grupurilor pentru vizitarea Observatorului Astronomic „Victor Anestin” se pot face la telefon: 0234 513 724.
Bilet intrare: Individual: 10 lei/persoană.
Preşcolari, elevi, studenţi (grup şi individual): 2,5 lei/persoană.
Grupuri organizate adulţi (min.10 persoane) şi pentru pensionari: 3 lei/persoană.
Cu deosebită considerație,
Manager,
Dr. Gabriela Gurău

 

Sursa informațiilor Observatorul Astronomic "Victor Anestin" Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu