joi, 24 august 2023

Noaptea la Castel: ARTA ȘI PATRIMONIUL LOCAL

 

Noaptea la Castel este un eveniment marca Noaptea Muzeelor la Sate și va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, în intervalul orar 15:00-23:00, în ambianța magică a Castelului Rákóczi-Bornemisza din Gurghiu, județul Mureș. Intrarea este liberă.
15:00 ARTA ȘI PATRIMONIUL LOCAL – atelier de cianotipie pentru copii (7-12 ani), cu Bianca Bărbieru de la Loe's Garden.
Atelierul de cianotipie pentru copii îmbină arta, natura și istoria, având ca scop introducerea participanților în fascinanta tehnică fotografică alternativă, și dezvăluirea valorii parcului dendrologic local și a castelului din comunitatea lor.
Az Éjszaka a kastélyban a Múzeumok Éjszakája a Falvakban rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre 2023. szeptember 2-án, szombaton 15:00 és 23:00 óra között a görgényszentimrei Rákóczi-Bornemisza-kastélyban. Román nyelvű rendezvény. A belépés ingyenes.
15:00 MŰVÉSZET ÉS HELYI ÖRÖKSÉG - cianotípia - 7–12 éves gyerekeknek Bianca Bărbieru-val
A gyerekeknek szóló cianotípia műhely a művészetet, a természetet és a történelmet ötvözi. Szeretné megismertetni a résztvevőkkel ezt a lenyűgöző alternatív fotózási technikát, ugyanakkor felhívni a figyelmet a helyi dendrológiai park és kastély értékeire.
---
Organizator local | Helyi szervező:
Asociația Unda Verde Egyesület
Parteneri | Partnerek:
Muzeul Județean Mureș | Maros Megyei Múzeum
K’arte, Cașva Hospitality SRL, Atelier Undaverde SRL, Loe's Garden, Kalmia Decor, Nest, Bucinmob.

 

Sursa informațiilor Muzeul Judeţean Mureş / Maros Megyei Múzeum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu