sâmbătă, 26 august 2023

Medalia românească: UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT (UNEFS)

 

UNIVERSITATEA NAŢIONALĂ DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞI SPORT (UNEFS) din Bucureşti a fost înfiinţată prin Legea pentru Educaţie Fizică, promulgată la data de 15 iunie 1923 şi publicată în Monitorul Oficial nr. 59, din 17 iunie 1923, sub denumirea de INSTITUTUL NAŢIONAL DE EDUCAŢIE FIZICĂ (INEF).
Această titulatură fost schimbată pe parcursul existenţei sale, până la cea prezentă, atribuită prin modificările aprobate la HG nr. 749/2009 și publicată în Monitorul Oficial al României Partea I din 12 octombrie 2009.
Prima instituţie de învăţământ superior pentru pregătirea profesorilor de educaţie fizică din România şi-a început cursurile la 1 decembrie 1922, la Bucureşti. A fost a 10-a instituţie de acest fel din lume şi a 5-a din Europa.
Activitatea a debutat sub conducerea generalului prof. Virgil Bădulescu care a obţinut sprijinul Familiei Regale, mai ales al Majestăţii Sale Regele Ferdinand I, al lui Dimitrie Gusti – directorul Casei Culturii Poporului şi al profesorului Vasile Pîrvan.
Încă din primii ani de existență, UNEFS s-a bucurat de un corp profesoral de elită. Au fost profesori ai acestei instituţii, personalități de marcă ale științei și culturii românești, dintre care amintim: prof. dr. Francisc Rainer, dr.Gr. T. Popa, dr. Horia Dumitrescu, prof. dr. N. Paulescu, col. dr. C. Mihăilescu, prof. dr. D. Mezincescu, conf. dr. Radu Olinescu, col. dr. I. Lascăr, prof. univ. C-tin Rădulescu – Motru, conf. Nae Ionescu, conf. Gh. Zapan, Mircea Eliade, academicianul Octav Onicescu și savantul C. Kiriţescu.
În sistemul de clasificare al Uniunii Europene, UNEFS este definit ca institut de învăţământ şi cercetare de nivel „A”, care reuneşte toate domeniile de bază ale cunoaşterii ştiinţifice referitoare la om, educaţie, sănătate, cultură şi societate. Programele de studii sunt în concordanţă cu Procesul de la Bologna. Instituţia are parteneriate cu universităţi din spaţiul European, acordându-i-se inclusiv Erasmus University Charte.
La evaluările externe din 2009 și 2017 Consiliul ARACIS a acordat Universității calificativul Grad de încredere ridicat.
Sursa: Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București (unefs.ro)
Setul de colecție – compus din medalie, certificat de autenticitate personalizat și cutie de lemn – poate fi procurat de la magazinele instituției noastre sau de pe magazinul nostru online www.romanianmint.ro , la prețul de 474 lei/set pentru medalia din argint și de 204 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru; prețurile includ TVA.


Medalia prezintă următoarele caracteristici tehnice:
# Material: Argint 999‰
- Diametru: 50 mm
- Greutate: 47 grame
- Calitate: proof
* Tiraj fix: 60 bucăți
# Material: Aliaj de cupru
- Diametru: 50 mm
- Calitate: proof
* Tiraj fix: 40 bucăți
shop online www.romanianmint.ro
Magazin FILARET - Strada Fabrica de Chibrituri Nr.30 sect, 5, Bucuresti
Magazin MIHALACHE - Bulevardul Ion Mihalache Nr.119, București
____________________________________
#MonetariaStatului #UniversitateaNationalaDeEducatieFizicaSiSporti #UNEFS #UNEFS100 #Sport #ProgramMedalistic #Medalii #Romania

 

Sursa informațiilor Monetăria Statului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu